Waarom video marketing zo krachtig is: Uw complete gids voor Video marketing in 2024

Video marketing kan betrokkenheid stimuleren, organisch verkeer verhogen, hogere doelconversies bereiken en je ROI verbeteren – als je het goed doet.

Heb je een video nodig voor je merk? Neem contact op met een ContentMagnet expert

De content marketeers van vandaag zijn het er over het algemeen mee eens: Als je de betrokkenheid wilt verhogen en meer verkeer naar je site wilt leiden, moet je video’s gaan maken.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Laten we de basisprincipes van videomarketing eens op een rijtje zetten om je videoproductie tot een succes te maken.

Wat is video marketing?

Voor het grootste deel zijn mensen visuele leerlingen. We houden van afbeeldingen, kleuren, video’s, grafieken en diagrammen. Dat betekent dat als je marketinginhoud video’s bevat, de kans groot is dat een potentiële klant erop klikt. Dat is in feite waar het bij videomarketing om draait; het is een manier om waardevolle informatie over je product, diensten of branche op een zeer aantrekkelijke manier over te brengen aan potentiële klanten om verkeer te genereren, de merkbekendheid te vergroten en de betrokkenheid bij je merk te stimuleren.

Enkele van de effectieve soorten marketingvideo’s zijn:

  • Productvideo’s.
  • Video’s met getuigenissen van klanten.
  • Bedrijf “over ons”.
  • Webinar.
  • Uitlegvideo.

Welke specifieke soorten video’s je kiest om te maken, hangt af van je bedrijf en je marketingbehoeften, maar je moet ze nooit als op zichzelf staande stukken content beschouwen. Ze moeten deel uitmaken van een veel grotere, meer dynamische marketingstrategie die alle andere vormen van content omvat om de betrokkenheid bij gebruikers te maximaliseren via alle kanalen en formaten.

Waarom is videomarketing zo krachtig?

Videomarketing is krachtig omdat het gebruikers niet veel moeite kost om video’s aan te klikken en te bekijken (vooral als ze kort zijn), wat betekent dat potentiële klanten sneller en gemakkelijker toegang hebben tot de informatie die ze bevatten dan andere vormen van content.

Hier zijn enkele van de voordelen die videoreclame voor uw organisatie kan opleveren:

Betrokkenheid boost

Video’s werken het beste wanneer ze zijn ingebed in andere stukken content als onderdeel van een grotere contentstrategie. Als je het goed doet, kan een goede video je helpen om de betrokkenheid van gebruikers op andere pagina’s te maximaliseren. Het verhoogt de tijd die gebruikers besteden aan interactie met je merk en vergroot de kans op doelconversie.

Organisch verkeer verhogen

Gebruikersbetrokkenheid is een van de vele criteria die Google en andere zoekmachines gebruiken om te bepalen waar uw pagina’s staan op de pagina met zoekresultaten. Dat betekent dat hoe beter uw video’s de betrokkenheid van gebruikers stimuleren, hoe hoger Google uw pagina’s zal plaatsen. Het betekent ook dat u meer organisch verkeer naar andere delen van uw website genereert.

Hogere conversies

Gebruikers moeten lang genoeg op je pagina’s blijven om te weten wat je wilt dat ze doen (en om die actie ook daadwerkelijk uit te voeren). Als ze je video’s boeiend genoeg vinden, is de kans aanzienlijk groter dat ze de volgende stap in het klanttraject zetten, of dat nu een abonnement op je nieuwsbrief is, het invullen van een formulier of het downloaden van een rapport.

Verbeter uw ROI

Het strategisch invoegen van video in uw bestaande content verhoogt de betrokkenheid en bereikt meer van uw doelen met minder uitgegeven marketingdollars. Dat betekent dat u meer waarde haalt uit uw bestaande budget, waardoor u meer geld kunt besteden aan andere marketinginitiatieven (of bedrijfsinitiatieven).

Voorbeelden van videomarketing

LinkedIn Recruiter 

Een van de verschillende toepassingen en mogelijkheden van LinkedIn is het vergemakkelijken van gerichte wervingsinspanningen – AKA, LinkedIn Recruiter. LinkedIn Recruiter is een dienst die bedrijven toelaat om data-gedreven beslissingen te nemen over hoe ze hun rekruteringsinspanningen uitvoeren, zodat ze kunnen filteren op basis van ervaringsjaren, vaardigheden, diploma’s, locatie en meer.

Om licht te werpen op deze dienst heeft LinkedIn een demonstratievideo uitgebracht waarin de functies van LinkedIn Recruiter worden belicht en waarin de unieke waardeproposities voor bedrijven worden toegelicht. Het is een boeiende, luchtige maar informatieve video die recruiters precies laat weten wat ze aan de dienst hebben.MUD\WTR

MUD\WTR biedt een selectie plantaardige koffiealternatieven die (meestal) cafeïnevrije energie leveren. Deze “over ons”-video verweeft de persoonlijke achtergrond van de oprichter met het oprichtingsverhaal van het bedrijf om de visie en missie over te brengen. Het werkt omdat het de ongedwongen, pseudo-crunchy stijl behoudt die het bedrijf ook in zijn andere documentatie hanteert, terwijl het zich rechtstreeks richt op kunstenaars, reizigers en ervaringsjunkies door middel van relevante afbeeldingen en beelden.Adobe Creative Cloud

Aangezien de software van Adobe bekend staat om zijn vermogen om in het oog springende visuals te maken, is het niet meer dan logisch dat hun videomarketinginspanningen tot de beste behoren. Adobe Creative Cloud – de thuisbasis van populaire producten zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en meer – heeft ingebouwde functies die zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven. Deze functies omvatten onder andere het delen van bestanden, centrale dashboards en realtime projectsamenwerking.

Om te laten zien hoe de software bedrijven ten goede komt, heeft Adobe een video uitgebracht met de titel ‘Wat is Creative Cloud voor teams?’, die aantrekkelijke bewegende beelden en beknopte voice-overs laat zien. Het gebruik van animatie houdt de aandacht vast, terwijl de boodschap die wordt geportretteerd direct laat zien hoe Adobe Creative Cloud bedrijven een creatieve voorsprong kan geven.True Classic

True Classic is een herenkledingmerk dat shirts, broeken en andere kledingstukken maakt die zijn ontworpen om mannen een betere, meer op maat gemaakte pasvorm te bieden. Hun video’s zijn onverbloemd eerlijk – ze weten wie hun doelgroep is en wat ze willen. Ze hebben een goede balans tussen humor en berichtgeving en zijn niet bang om risico’s te nemen door grappen te maken over het merk, waardoor ze zowel benaderbaar als herkenbaar zijn.Top 4 Tips voor het maken van een geweldige videomarketing strategie

Het kost tijd om een goede videomarketingstrategie te plannen en uit te voeren. Hier zijn enkele van de beste manieren om ervoor te zorgen dat al je marketingvideo’s een topper worden:

Bepaal uw doelen

Voordat je op de opnameknop drukt of de productiestudio induikt, is het belangrijk dat je precies weet wat je wilt bereiken. Je doelen zullen dienen als je Poolster en als leidraad voor alle productie- en distributie-inspanningen.

Als je bijvoorbeeld meer verkeer naar je blog wilt krijgen, is een kortere video waarin je een of twee sleutelconcepten uitlegt voldoende. Een productdemonstratie daarentegen kan iets langer zijn en moet aan het einde een duidelijke oproep tot actie bevatten.

Ken uw doelgroep

Maak niet alleen video’s over onderwerpen die je interessant vindt. Je moet alle videocontentmarketing afstemmen op de informatie die je publiek echt wil en nodig heeft. Interviews, enquêtes en analyses van gebruikersbetrokkenheid zijn allemaal geweldige manieren om meer te weten te komen over de pijnpunten van je klanten en de informatie die zij het meest waardevol vinden.

Wees consistent met je branding

Als je meestal een serieuze, professionele toon aanhoudt in ander marketingmateriaal, maar je video’s meer naar de leuke en grillige kant neigen, kan je merk inconsistent en ongeorganiseerd overkomen. Klanten zullen dat niet leuk vinden.

Alle videoscripts, afbeeldingen, grafieken, kleuren en andere elementen moeten consistent zijn met je bestaande merkrichtlijnen. Kijkers moeten weten dat wanneer ze in je video klikken, ze daadwerkelijk een stuk content bekijken dat door jou is gemaakt.

Houd het kort en bondig

Gebruikers houden van video’s, maar dat betekent niet dat ze bereid zijn om 20 minuten durende documentaires te bekijken waarin elk detail van je productaanbod wordt uitgelegd. De meeste consumenten van videocontent hebben nog steeds een korte aandachtsspanne en ze willen een hele video in een zo kort mogelijke tijd kunnen bekijken.

Idealiter zou je je boodschap moeten samenvatten en overbrengen in maximaal twee minuten (en idealiter veel korter dan dat). Elimineer pluisjes, vermijd langdradige intro’s en kom direct ter zake; je zult je boodschap sneller overbrengen en kijkers aanmoedigen om langer met je marketingvideo bezig te zijn.

Waar toon je je video marketing content

Het korte antwoord: overal! Videocontent is een van de beste manieren om informatie te delen en de betrokkenheid bij ander online materiaal te vergroten, dus sluit relevante video’s overal in waar je wilt dat gebruikers met je merk in contact komen.

Natuurlijk hebben sommige video’s hun eigen benen en verdienen ze exclusieve ruimte. Dit zijn je “over ons”-video’s, productdemo’s en andere vormen van video die geen andere inhoud nodig hebben om een boodschap over te brengen. In die gevallen kun je overwegen om speciale landingspagina’s te maken om je video’s op te plaatsen en het verkeer te leiden.

Uiteindelijk zullen standalone video’s nooit het daglicht zien, dus je moet je nooit onttrekken aan een goede distributiestrategie. Wees niet bang om je video’s in kleinere, hapklare brokken te hakken en ze op te nemen in e-mailmarketing en posts op sociale media, om ze naar je netwerk en daarbuiten te sturen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam