4 eenvoudige manieren om video te gebruiken in je podcast strategie

Video podcast strategie: Als je denkt aan podcasting, denk je waarschijnlijk aan de vrijheid om te luisteren waar en wanneer je maar wilt, vooral onderweg. Hoewel dit nog steeds geldt voor algemene podcasts, zijn de gewoonten voor het beluisteren van B2B-podcasts de laatste tijd duidelijk veranderd.

Voorheen werd er zelfs niet aan gedacht om een podcast met video te maken. Maar in de B2B-wereld is het gemeengoed geworden om video te gebruiken om in contact te komen met merken die op zoek zijn naar oplossingen, vooral omdat veel kopers op YouTube zoeken naar potentiële partners. Videopodcasting is dan ook een noodzaak geworden voor elke B2B-marketingstrategie.

Voor veel merken, zoals GroeiVoer, is videopodcasting een andere manier geworden om het publiek met het merk te verbinden. Want wat is er intiemer dan de stem van een persoon die deel uitmaakt van een merk? Die stem een gezicht geven.

Wanneer een merk een B2B-podcast opneemt, maken ze vaak ook een video-opname omdat de tools die ze gebruiken deze mogelijkheid bieden. Hoewel deze video niet altijd wordt gepubliceerd en soms wordt genegeerd, hoeft het geen verspilde content te zijn, zelfs niet als het oorspronkelijk bedoeld was voor een audiopodcast.

Er zijn tal van manieren om deze video te benutten in je podcastmarketingstrategie en toch te profiteren van de intimiteit, de verbinding en de kwaliteit van de podcastcontent. Laten we eens 4 manieren bekijken waarop je video kunt integreren in je algemene podcaststrategie.

Een nieuw publiek aantrekken

Video podcast strategie: Het vergroten van je publiek is altijd een pluspunt voor je B2B-podcast, omdat het betekent dat je nieuwe luisteraars bereikt die geïnteresseerd zijn in wat jouw merk te bieden heeft. Net zoals je een podcastpubliek aantrekt via grote syndicatiekanalen, kun je overwegen om videokanalen te gebruiken die je kunnen introduceren bij een nieuwe groep luisteraars.

YouTube is een enorm platform geworden voor B2B-merken. Dankzij de zoekfunctionaliteit van YouTube biedt het een manier om een nieuw publiek te bereiken dat op zoek is naar informatieve video’s. Hier is bijvoorbeeld het YouTube-kanaal van GroeiVoer waar we elke podcastaflevering publiceren die we uitbrengen.

Een multimedia-ervaring creëren

Het draaiboek voor contentmarketing is in de loop der jaren geëvolueerd met nieuwe media en kanalen, en marketeers hebben zich aangepast aan deze veranderingen. Hier bij Casted hebben we zelfs onze eigen methodologie ontwikkeld om ervoor te zorgen dat we ons publiek geven wat ze willen: een multichannel, veelzijdige, multimediale ervaring. We noemen dit versterkte marketing.

Versterkte marketing en uitbreiding via meerdere kanalen

Versterkte marketing is een logisch antwoord op de evolutie van het gedrag van het publiek. Mensen consumeren content tegenwoordig op verschillende slimme apparaten en in diverse formaten. We lezen blogs op onze desktop, luisteren naar podcasts op onze telefoon en bekijken video’s op onze tablet. We willen informatie opnemen op onze eigen voorwaarden, op het moment dat het ons uitkomt. Het is van essentieel belang voor marketeers om hun strategieën aan te passen aan deze veranderingen.

Niet alleen geven mensen de voorkeur aan verschillende manieren om content te consumeren, maar we verwerken informatie ook het beste op verschillende manieren. Door te focussen op een multimediale ervaring met zowel audio als video, creëren marketeers content die het publiek op eigen tempo kan verwerken en leren.

Bijvoorbeeld, je kunt video-interviews gebruiken om podcasts te produceren, video’s inbedden in gerelateerde blogs, en deze video’s delen op platforms zoals YouTube en sociale media. De mogelijkheden om een marketingstrategie rond multimediale inhoud te creëren zijn eindeloos. Dit alles maakt deel uit van de versterkte marketingaanpak en stelt je in staat om een breder publiek te bereiken dan voorheen mogelijk was.

Videograms

We zijn ons allemaal bewust van de impact van video op sociale mediaplatforms. Audiogrammen, vooral voor B2B-podcasts, zijn ongelooflijk populair geworden omdat ze een visueel interactieve ervaring bieden aan je publiek. Bovendien bieden vrijwel alle sociale mediakanalen nu de mogelijkheid om live verhalen te delen, omdat video’s een effectieve manier zijn om je publiek te betrekken.

Het maken van korte clips van je video’s die je kunt delen op sociale media is een uitstekende manier om je publiek verder te betrekken en ze een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten in de volledige aflevering. Dit is niet alleen een effectieve manier om je publiek te bereiken op het platform waar ze actief zijn, maar het moedigt hen ook aan om meer te ontdekken op je website door ze een voorproefje te geven van de volledige aflevering.

Content alleen op abonnement

Als je een nieuwsbrief of een e-maillijst maakt (en laten we eerlijk zijn… bijna iedereen doet dat), ben je voortdurend op zoek naar manieren om de inhoud van je abonnementen boeiender te maken. Je wilt immers meer mensen betrekken via dit kanaal!

Als je niet regelmatig de videofragmenten van je podcasts deelt, overweeg dan om dit te doen met je abonneebestand. Dit is een uitstekende manier om extra waarde te bieden aan je meest loyale fans en om een extra stimulans te creëren voor niet-abonnees om zich aan te melden voor je inhoud.

We vinden het leuk om extra vragen te stellen en deze te bewaren voor een exclusief kijkje achter de schermen voor abonnees – het is een leuke manier om waarde toe te voegen door boeiende inhoud te bieden.

Video toevoegen aan je B2B podcast

Video podcast strategie: Of je nu al video gebruikt als onderdeel van je podcaststrategie of er net mee begint, er is nog veel onbenut potentieel om deze media samen te gebruiken voor meer engagement en waarde voor je publiek.

Bij ContentMagnet bieden we marketeers de tools die het gemakkelijk maken om zowel video- als audiopodcasts te creëren en te versterken in je marketingstrategie.

Wil je meer weten over wat videopodcasts kunnen doen voor de groei van je merk wanneer je het ContentMagnet-platform gebruikt? Bekijk dan deze bronnen:

  • Beheer en volg de groei en betrokkenheid van je publiek met onze Measure-functies.
  • Ontdek welke bedrijven naar jouw show luisteren met Insights.
  • Bekijk hoe Casted analytics u kunnen helpen uw publiek als nooit tevoren te begrijpen.
  • Leer hoe een versterkte marketingmethodologie uw contentpromotieplan over al uw belangrijke kanalen zal voeden.

Ben je klaar om te praten over hoe je jouw podcast naar het Content-platform kunt brengen? Laten we een gesprek aangaan!